Hogyan befolyásolják a pajzsmirigy problémák az egészségedet?

pajzsmirigy19.jpegA pajzsmirigy a nyak elülső részén található és létfontosságú abban, hogy a test ellássa a funkcióit, nevezetesen a növekedést, fejlődést és az anyagcserét. Azonban, ha nem működik a pajzsmirigy megfelelően, akkor annak látványos tünetei vannak…

A pajzsmirigy problémák tünetei

Kétféle gyakori pajzsmirigy betegség van, a hipertireózis és a hipotireózis. A túlműködés leggyakoribb tünetei az álmatlanság, a törékeny haj, a kezek remegése, az izomgyengeség, a megmagyarázhatatlan fogyás. Az alulműködés néhány tünete a hidegre való érzékenység, a száraz haj és bőr, a feledékenység, illetve a súlygyarapodás.

A pajzsmirigy rendellenességek okai

Sok ok lehet, ami hozzájárul a pajzsmirigy betegséghez, például az olyan élelmiszerek mértéktelen fogyasztása, mint a brokkoli, a karfiol, a retek golyvát alakíthat ki, illetve lassíthatja a pajzsmirigy működését, de ugyanez a helyzet, ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségben jódot. Ezenfelül kockázati tényezők lehetnek a genetika, a szülés, a dohányzás, más betegségek stb.

Hogyan kell kezelni a pajzsmirigy problémát?

Fontos, hogy megtanuljuk, hogy a pajzsmirigy problémák orvosolhatóak a diétával és ezzel a fogyás is beindítható. Ha megtaláljuk a megfelelő kezelést, akkor hatékonyan lehet enyhíteni a tüneteket. Érdemes kipróbálni például az ördögnyelvet, ami rosttartalmának köszönhetően igazán hatékonyan beindítja a fogyást.

Címkék: fogyás, pajzsmirigy