Fokozottan figyelj a pajzsmirigyedre

pajzsmirigy17.jpegNagyon fontos tudni, hogy miként működik a testünk ahhoz, hogy helyesen tudjunk rá vigyázni, hogy meg tudjuk előzni a különféle betegségeket. Sok esetben a pajzsmirigy rendellenességek esetében ezekre nehéz figyelni, ugyanakkor itt is figyelni kell arra, hogy mindenáron megtartsuk az egészséges életmódunkat.

Sok tényezőt kell figyelembe venni, amikor a pajzsmirigy problémák okait igyekszünk kideríteni. Számos mögöttes tényező lehet kiváltó ok. Sőt valójában az orvosok sem tudják bizton, hogy melyik feltételek okoznak pajzsmirigy rendellenességeket. Szóval hogyan is tudunk így vigyázni a pajzsmirigyünkre? Nos, körülbelül ugyanúgy, mint egyébként az egészségünkre.

Egyél helyesen

A helyes táplálkozás egy jó módja annak, hogy vigyázzunk a pajzsmirigy egészségére. A helyes táplálkozás nagymértékben hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez is.

Jódfogyasztás

Enni kell olyan ételeket is, melyek gazdag forrásai a jódnak. A jód nagymértékben hozzájárul a pajzsmirigy hormontermelésének fokozásához.

Vas

A vas is segít abban, hogy a pajzsmirigy hormonokat termeljen, de főként abban, hogy azok eljussanak a sejtekhez. A vas tehát abban segít, hogy a T3 és T4 hormonok elvégezzék a munkájukat.

Csodálatos ásványi anyagok

Az ásványi anyagok, mint a cink, a szelén, a króm abban segít, hogy a szervezet a T4 hormonokat aktív T3-má alakítsa. Ezenfelül ezek az ásványi anyagok védik a pajzsmirigyet a káros szabad gyököktől, melyek megzavarnák a pajzsmirigy működését is. A szelén nagyon fontos a pajzsmirigy ellenállásának fokozásában is.