Pajzsmirigy alulműködéses kúrák

pajzsmirigy16.jpegA pajzsmirigy alulműködés következtében a pajzsmirigy veszt az aktivitásából. Normális esetben a pajzsmirigy annyi hormont termel, amely elegendő ahhoz, hogy a szervezet anyagcseréje a normális szinten működjék. A pajzsmirigy alulműködés akkor jelentkezik, ha nem kerül a szervezetbe ezekből a hormonokból elegendő mennyiségű. A pajzsmirigy alulműködés leggyakoribb tünetei a ritkuló haj, az ízületi és izomfájdalmak, a fáradtság, a súlygyarapodás, a székrekedés, a mélyült hang és a puffadt/száraz szem.

Lehet, hogy nem is tudjuk, hogy pajzsmirigy alulműködésben szenvedünk, hiszen a tünetek sokkal hasonlóak vagy összetéveszthetőek más problémákkal. Éppen ezért ha gyanakszunk, akkor érdemes felkeresnünk az orvosunkat, aki egy egyszerű vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy pajzsmirigyünk rendben működik-e.

A pajzsmirigy alulműködést nagyon sokféle dolog okozhatja, a helytelen életmódbeli szokások, az immunrendszer elégtelensége, kábítószerhasználat stb.

Kezelési módok

A pajzsmirigy alulműködést többféleképpen lehet kezelni.

1. hormonpótlókkal

2. kiegészítőkkel

3. élelmiszerekkel

4. gyógynövényekkel

5. környezetváltozással

6. sportolással, testedzéssel

7. homeopátisá kezelésekkel

8. akupunktúrás kezelésekkel

9. sebészeti eljárással

vagy ezek közül néhánnyal.

A legjobb, ha hagyjuk, hogy az orvosunk maga döntse el, hogy számunkra melyik a legjobb kezelési mód, és aszerint járjunk el. Tehát az orvos fogja pontosan tudni azt, hogy nekünk mi hozhatja helyre a pajzsmirigyünk működését.