Pajzsmirigy - alulműködés - diéta

Vannak szakértők, akik azt javasolják, hogy a pajzsmirigy alulműködés esetében a legjobb, ha egy időre elhagyjuk a húsfogyasztást, mivel így jobban lehet küzdeni a betegséggel szemben. A vegetáriánus életmód a pajzsmirigy működésére is jó hatással van. Éppen ezért az alulműködés során a legjobb, ha nagy mennyiségben fogyasztunk friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt, amikkel lehet pótolni a szükséges szénhidrátmennyiséget anélkül, hogy a pajzsmirigyünk bármilyen károsodást szenvedne. A nyers ételeket is előnybe kell részesíteni, hiszen ezek több esszenciális vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint azok, amiket megfőztünk, feldolgoztunk részben vagy egészben.

pajzsmirigy13.jpg

Éppen emiatt fontos kerülni a finomított élelmiszereket, mint például a fehér kenyeret vagy a fehér rizst, mivel ezek nem olyan egészségesek, mint a barna vagy teljes kiőrlésű fajták. A rostbevitel növelésével drámaian lehet az általános egészség és jólét felé kitágítani a mutatókat. A finomított élelmiszereket azonban a szervezetnek sokkal nehezebb feldolgozni.

A megnövelt folyadékbevitel is fontos része a pajzsmirigy diétának, mivel ez is képes gyorsítani az anyagcserén. Azonban nagyon fontos, hogy kerüljük az alkoholfogyasztást, hiszen ez kiszárítja a szervezetet és tovább lassítja a pajzsmirigyet. Ehelyett igyunk meg naponta legalább nyolc pohár vizet. Érdemes kerülni a szénsavas italokat is, mert ezek felpuffasztanak.